Kosteusturvallisen rakentamisen kilpailu

8. valtakunnallisessa Rakennusfysiikka 2023 -seminaarissa jaetaan kuudetta kertaa kosteusturvallisen rakentamisen palkinto, jolla halutaan korostaa rakennusaikaisen kosteudenhallinnan ja rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden keskeistä roolia turvallisen, terveellisen ja pitkäikäisen rakennuksen toteutuksessa.

Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin hyviä käytäntöjä, toteutustapoja ja tuotteita, joilla pyritään parantamaan rakennusten kosteusturvallisuutta. Kilpailu koskee sekä uudis- että korjausrakentamista.

Kilpailuun voi osallistua samalla esitelmäehdotuksella, joka lähetetään seminaariin. Ilmoittautuminen tapahtuu ehdotuksen lähettämisen yhteydessä. Ehdotus voi koskea esimerkiksi uutta menetelmää, järjestelmää, toimintatapaa, ohjetta, laitetta, rakenneratkaisua tai materiaalia. Tuomaristo voi valita kilpailuun mukaan myös pelkästään esitelmäehdotukseksi jätettyjä aiheita, jos ne sopivat kilpailun aihepiiriin. Parhaat ehdotukset esitellään seminaarin yhteydessä omassa sessiossaan.

Myös aiemmin kilpailussa mukana ollutta ehdotusta, joka ei ole voittanut palkintoa, voi ehdottaa kilpailuun uudestaan. Tällöin ehdotuksen tulee olla kuitenkin muuttunut jollakin tavoin aiemmasta: siihen liittyen on esimerkiksi saatu lisää tutkimustuloksia tai siinä on tuotu esiin uusia näkökulmia. Tämä on myös samasta aiheesta tehtävän uuden esitelmäehdotuksen hyväksymisen perusteena.

Kosteusturvallisen rakentamisen kilpailun voittaja 2021

Vuonna 2021 Kosteusturvallisen rakentamisen kilpailun voitti Pauli Sekki Vahanen Rakennusfysiikka Oy:stä työryhmänsä kanssa. Voittanut esitys oli by2020 Betonin kuivumisaika-arvio – työkalu tarkempiin arvionteihin.